Close

Search.

Alterio: in recordtijd een effectieve webshop

Het online bestellen van producten was al flink in opmars, maar is het laatste jaar in een stroomversnelling geraakt. Digitaal zaken doen geeft je de mogelijkheid om relatief snel 10 tot 40% meer omzet te creëren en is derhalve noodzaak geworden. Dit vraagt om een omslag die gelukkig makkelijker te maken is dan je denkt.

Mee kunnen gaan in de huidige omstandigheden vraagt een flinke inzet op je online omgeving. Is mijn website goed vindbaar op internet? Is mijn website klantvriendelijk en efficiënt opgebouwd? Heb ik een goed werkende webshop of bestelmodule? Zomaar wat vragen die je jezelf terecht kunt stellen wanneer je in de Retail of Horeca Branche actief bent en meer en meer bent aangewezen op het online verkopen van je producten.

 

Online zichtbaarheid direct verbeteren

Veel bedrijven zijn nog onvoldoende online aanwezig, terwijl dit in een enorme omzet kan vertegenwoordigen. Het is binnen enkele weken geregeld en je maakt je bedrijf daarmee in één klap toekomstvast. Door de focus te leggen op het zoveel mogelijk online verkopen van je producten en diensten, ben je losgekomen van Corona maatregelen en kun je opeens in een veel groter gebied actief zijn. Het is zeker niet te laat, nog steeds kun je jezelf online onderscheiden van de competitie.

Hoe kun je dat snel en kosteneffectief regelen? Zelfs zonder je bestaande website aan te passen kun je met een bestelmodule op maat op je website klanten snel en makkelijk online bij je laten bestellen en betalen. Wat het afhalen dan wel bezorgen van de bestelling betreft zijn er ook handige modules in je bestaande website te bouwen. Maak het je klanten gemakkelijk door een gelijkwaardige service aan te bieden als voorheen, maar dan online.

 

Versterk je visuele hiërarchie

Het creëren van een effectieve visuele hiërarchie op je website gaat niet alleen over hoe mooi je het maakt, maar vooral om de weg die de bezoeker neemt door jouw website; de customer journey. Wanneer elementen gestructureerd en georganiseerd zijn, is het veel prettiger voor mensen om jouw website te bekijken én vervolgens iets te bestellen. Op deze manier creëer je de beste gebruikerservaring en is het ook nog eens goed voor je marketing, conversie en natuurlijk omzet!

 

Social distance = online closer

Social distancing en minder fysieke klanten/bezoekers hoeft dus geen belemmering te zijn voor het behalen van je omzet en marketingdoelstellingen. Integendeel, als je de juiste digitale kanalen inzet kun je je business juist versterken door nog meer waarde uit je bezoekers te halen. Ook, of juist, wanneer er een verschuiving van offline naar online bezoek van je winkel nodig is.

 

Conclusie

De online presence van je bedrijf is in korte tijd nog belangrijker geworden en biedt juist nu veel kansen. Wil je snel handelen, schakel dan een gespecialiseerde webbouwer in die een aparte shop naast je bestaande website kan maken. Dan kun je supersnel en tegen lage kosten gaan beginnen met écht verkopen. Uiteraard kun je daarvoor bij Cobra Systems terecht. Biedt je klanten in plaats van op locatie een prettige gebruikerservaring op jouw online omgeving aan, met de mogelijkheid om in één flow te bestellen en betalen.

Noot: deze blog is geschreven voordat de online activiteiten van Cobra Systems overgedragen waren naar Alterio. Kijk op de alterio.nl website voor meer informatie over high-end websites!

 

Over Cobra

Cobra Systems bedenkt samen met jou creatieve en innovatieve digitale oplossingen voor locaties met veel bezoekers. Supersnelle WiFi, Onsite portals en interactieve Digital Signage waarmee jouw bezoekers gegarandeerd een top-ervaring hebben op alle fysieke locaties. Dat is waar onze specialisten dagelijks aan werken!

Benieuwd of we jouw bedrijf of organisatie kunnen helpen om snel resultaat te boeken? In een kwartier weet je meer! Bellen of mailen mag natuurlijk ook 🙂