Close

Search.

De kracht van een Onsite Portal

Je online kanalen zijn op orde, er komt bezoek op de website. Top! Maar uiteindelijk gaat het erom dat je bezoekers op locatie weet te binden en boeien. Benut de kansen die er liggen om met bezoekers op locatie in contact te komen. De oplossing: het inzetten van je WiFi-voorzieningen in combinatie met een Onsite Portal.

 

Op locatie komen vaak meer bezoekers dan op je website. Bij Cobra Systems hebben we een manier gevonden om bezoekers digitaal te ontvangen zodra ze ter plaatse arriveren op locatie. Dit is vergelijkbaar met hoe een website werkt, maar dan specifiek aangepast voor de locatie zelf. Wij maken daarbij gebruik van de digitale voorzieningen ter plaatse, zoals de WiFi-apparatuur. Door de gegevens van bezoekers die we uit deze digitale kanalen halen, kunnen we hen beter bedienen. Cobra Systems meet, voorspelt en beïnvloedt het gedrag van miljoenen bezoekers per jaar, zowel voor zakelijke als recreatieve locaties. Voor ons is de ‘onsite’ customer journey het uitgangspunt van onze dienstverlening, omdat tevreden bezoekers over het algemeen voor meer omzet zorgen!

 

 
Door het koppelen van een Onsite Portal aan je WiFi gastnetwerk laat je bezoekers akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden, waarna je ze een beveiligde internetverbinding aanbiedt. Bij Cobra Systems zijn we in staat om extra functionaliteiten aan het portal toe te voegen, zodat het vervolgens als een marketingtool ingezet kan worden om in contact te komen met je bezoeker. Hoe we dat doen en wat de voordelen zijn? Lees snel verder!

 

Je online branding op locatie

Een op maat gemaakt Onsite (WiFi) Portal in je eigen huisstijl is een verlengstuk van de fysieke aankomst op locatie. Helemaal als je d.m.v. een vervolgpagina een programma met activiteiten of plattegrond van je locatie kunt tonen aan de hand waarvan de bezoeker zich kan oriënteren en invulling kan geven aan zijn of haar bezoek.

 

Verzamel e-mailadressen

Stel als voorwaarde voor het gebruik van je WiFi-netwerk door bezoekers, het achterlaten van een e-mailadres. Het is mogelijk om een check in te bouwen om te controleren of het een bestaand e-mailadres is, waardoor je vervuiling van de e-maildatabase zoveel mogelijk uitsluit. Ook is het mogelijk om de verzamelde e-mailadressen d.m.v. een koppeling direct in je CRM te laten schieten. De (marketing) waarde van e-mailadressen is enorm. Helemaal als diegene op dat moment op jouw locatie aanwezig is en je dus de mogelijkheid hebt om je bezoeker direct te targetten!

 

Verzamel overige bezoekersgegevens

Het is mogelijk om aanvullende informatie over je bezoekers te verzamelen, zoals geslacht, leeftijdscategorie, herkomst, taal en gedrag binnen de digitale kanalen op locatie. Al deze gegevens kunnen worden geoogst en, volgens de geldende privacy wetten en richtlijnen, beschikbaar worden gesteld. Op deze manier leer je je bezoekers kennen en kun je je heel specifiek aanpassen aan hun behoeften.

 

Koppeling met dashboard

Het Onsite Portal kan input leveren voor geavanceerde analyses van WiFi-gebruikers (bezoekers die door het portal op de WiFi komen op locatie). Zo kunnen de analytics die uit het portal komen gekoppeld worden aan ons dashboard. Je krijgt hiermee realtime inzicht in (het gedrag van) je bezoekers op locatie. Vervolgens kun je bepalen welke marketingacties je ter plekke uit gaat voeren om het gedrag van de bezoeker te sturen op basis van zijn/haar behoeften. Oftewel; actionable data! Het is hierbij niet nodig om de hele dag op je monitor te turen; door middel van (mobiele) notificaties wordt je tussentijds op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen en resultaten. Als dat geen mooie oplossing is!

 

Voordelen Onsite Portal op een rijtje

 • verlengstuk van je eigen huisstijl/branding
 • dagelijkse aanwas van nieuwe e-mailadressen
 • koppeling met eigen CRM
 • waardevolle informatie over je bezoekers
 • (realtime) inzicht via dashboard
 •  

  Over Cobra

  Cobra Systems bedenkt samen met jou creatieve en innovatieve digitale oplossingen voor locaties met veel bezoekers. Supersnelle WiFi, Onsite portals, interactieve Digital Signage en dashboards waarmee jouw bezoekers gegarandeerd een top-ervaring hebben op alle fysieke locaties. Dat is waar onze specialisten dagelijks aan werken!

  Benieuwd of we jouw bedrijf of organisatie kunnen helpen om snel resultaat te boeken? In een kwartier weet je meer! Bellen of mailen mag natuurlijk ook 🙂