Close

Search.

Connect your Business

Onze slogan is al meer dan 10 jaar ‘Connect your Business’. Maar wat bedoelen we hiermee, en waarom is connectiviteit vandaag de dag de sleutel naar een succesvolle business?

 

De wereld om ons heen digitaliseert in hoog tempo verder en applicaties gaan steeds vaker naar de cloud. Steeds meer organisaties hebben op locatie nog maar één ding nodig: een snelle en stabiele netwerkaansluiting op kantoor, met zo nodig een veilige verbinding naar kleinere (thuis)locaties. Ofwel: connectivity. De rest kunnen ze zelf, eventueel met hulp van een adviseur. Zo simpel? Wij leggen hieronder uit wat de focus op connectiviteit jouw organisatie kan opleveren.

 

 

Van server naar cloud

Veel bedrijven zitten in een transitie. Vaak draaien er nog applicaties op een lokale server in een eigen rekencentrum. Maar ook hier is er een steeds grotere afhankelijkheid van cloud-applicaties. Indien gewenst kunnen organisaties cloud software geheel of gedeeltelijk inkopen, waarmee potentieel veel kosten te besparen zijn. Een IT-consultant kan hierin adviseren en helpen met migraties naar efficiëntere platformen.

Dat zou mooi zijn, geen langdurige technische implementaties van business applicaties meer! En dus ook geen dure servers, backup-systemen en het beheer daarvan. Nu al is voor veel kleine bedrijven en startups een goede netwerkverbinding het enige dat nodig is om van start te kunnen. Dat is niet alleen efficiënter en goedkoper, maar ook duurzamer.

 

Belang van een stabiele netwerkverbinding

Maar wat is nu eigenlijk de basis van het digitale werken? WiFi en netwerken spelen daarin een cruciale rol en vormen de basis om met je bedrijf digitaal te gaan en te blijven. Maar juist daar spelen vaak ook de problemen op. De verbinding valt weg of de WiFi dekking is niet goed, met grote gevolgen voor de beschikbaarheid van je kritische bedrijfssystemen. Een slechte WiFi dekking is meestal het gevolg van onvoldoende aandacht en/of expertise op het gebied van (draadloze) netwerken, terwijl dit juist de basis vormt voor je digitale connectiviteit, en dus het contact met jouw klant en/of bezoeker!

 

Focus op connectivity: een kostenefficiënte oplossing

Het is voor een IT-bedrijf ondoenlijk om zich te specialiseren in alle verschillende toepassingen en technieken. Daarmee is het logisch dat de focus van veel IT leveranciers gaat naar het leveren van cloud licenties, applicatie ontwikkeling en adviesdiensten. Eventueel komen daar werkplek hard- en software of telefonie bij.

Cobra Systems heeft de focus gelegd op connectivity. Dat wil zeggen de netwerkaansluiting, de WiFi en de beveiliging hiervan als startpunt van jouw digitale beschikbaarheid als organisatie. Dit is een vak apart, en wat wij bedoelen met ‘Connect your Business’. Zo zijn onze proactieve beheerdiensten er volledig op gericht om je netwerkverbindingen doorlopend beschikbaar en veilig te houden. Het mooie is dat met de opkomst van cloud applicaties er vaak geen andere IT diensten met bijbehorende hoge kosten meer nodig zijn. Het draait immers allemaal om de verbinding met het internet.

 

Je leverancier voor connectivity

Wil je ook optimaliseren en/of je kosten verlagen? Het uitbesteden van connectiviteit is relatief eenvoudig. Vaak kun je de apparatuur houden die je hebt en werken we in eigen tempo naar verbetering. Het WiFi protocol is overal hetzelfde dus er zijn vrijwel nooit compatibiliteitsproblemen. Natuurlijk is het ‘lastig’ om goed WiFi, bekabeling, switches, routers en firewalls in te regelen. Maar laat dat nou net ons vak zijn!

We verwachten dat bedrijven meer en meer naar de cloud gaan, waarbij op de werkplek mensen hun eigen apparatuur gaan gebruiken. Dit vraagt andere competenties van je IT leverancier. Blijven hangen in het verleden kan erg kostbaar zijn. Niet alleen in budget, maar vooral ook door het gebrek aan agiliteit voor je business. Wil je hierover sparren en kijken wat dit voor jouw situatie betekent? Laat het ons weten!

 

Over Cobra Systems

Cobra Systems bedenkt samen met jou creatieve en innovatieve digitale oplossingen voor locaties met veel bezoekers. Supersnelle Wireless connecties, Onsite portals, interactieve Digital Signage en dashboards waarmee jouw bezoekers gegarandeerd een top-ervaring hebben op alle fysieke locaties. Dat is waar onze specialisten dagelijks aan werken!

Benieuwd of we jouw bedrijf of organisatie kunnen helpen om snel resultaat te boeken? In een kwartier weet je meer! Bellen of mailen mag natuurlijk ook 🙂