Close

Search.

De waarde van excellent WiFi-beheer

WiFi is overal. Er is bijna geen openbare ruimte te bedenken waar je geen gebruik kunt maken van een wireless netwerk. Wanneer het beheer niet goed geregeld is, kunnen de (technische) problemen oplopen. Sterker nog; een stabiel en betrouwbaar netwerk staat of valt bij goed, professioneel beheer.

Het aanbieden van een goed WiFi-netwerk op locatie, of dit nu binnen of buiten is, is tegenwoordig een ware USP. Bezoekers kunnen jouw locatie erop selecteren, denk maar aan de vakantiebranche. Wanneer er geen (gratis) WiFi op een camping of vakantiepark is, is de kans groot dat mensen verder zoeken. Bovendien is het mogelijk om via de WiFi een waardevolle dialoog met je bezoekers op te starten. Dit maakt de investering in enerzijds de aanleg van een goed netwerk met goede apparatuur, en anderzijds het stabiel en betrouwbaar houden van dat netwerk door gedegen beheer en onderhoud, dus van groot belang!

 

Hoe werkt dat dan: het professioneel beheren en onderhouden van een wireless netwerk? Lees snel verder voor onze tips!

 

Tip 1: kies voor enterprise apparatuur

In de markt van netwerkapparatuur is er voor ieder wat wils. Zo is het ene merk gespecialiseerd in apparatuur voor de consumentenmarkt, waarbij andere merken weer in de zogenaamde ‘prosumer’ categorie vallen; een consumer product dat een uitstap heeft gemaakt naar professioneel gebruik.

Wanneer grotere belangen gaan spelen, zeker op grote commerciële locaties, is echter enterprise apparatuur aan te raden. En wel om de volgende redenen:

 • De apparatuur is afgestemd op professioneel gebruik in veeleisende omgevingen.
 • Er is uitstekende ondersteuning door leverancier en fabrikant.
 • Hogere kwaliteit en stabiliteit in software en firmware.
 • Meer en betere controle over de apparatuur en configuraties.
 • Tools en data beschikbaar voor analyse van gebruik en performance en rapportagemogelijkheden. Tevens interfaces beschikbaar voor communicatie met andere systemen.
 • Indien nodig zijn er zelfs faciliteiten voor real-time plaatsbepaling van personen en apparatuur, bijvoorbeeld via Bluetooth. Ook marketingtechnisch interessant dus!
 •  

  Tip 2: kies voor professioneel beheer

  Een netwerk is als een auto: het moet worden onderhouden om maximaal te blijven presteren. Een verstoring in een netwerk kan vele verschillende oorzaken hebben. Voor de gebruikers van het netwerk is het eigenlijk alleen van belang dat een verstoring zo snel mogelijk verholpen wordt.

  Door het netwerk actief te beheren worden verstoringen snel gesignaleerd. Een engineer kan dan snel aan de slag om de oorzaak van de verstoring vast te stellen. Door gebruik van de juiste apparatuur en controller is het meestal mogelijk op afstand al een diagnose te stellen. Een on-site bezoek is vaak niet nodig om het issue op te lossen.

   

  Tip 3: inventariseer eisen en wensen

  Zorg dat de eisen en wensen aan een (draadloos) netwerk duidelijk en goed gedocumenteerd zijn. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk vast te stellen welke apparaten (clients) het netwerk gaan gebruiken en waar die apparaten zijn. Ook kun je bv als onderdeel van een klanttevredenheidsonderzoek inventariseren wat de wensen van je bezoekers zijn op het gebied van WiFi.

   

  Tip 4: kies voor de beste WiFi-beheerder!

  Altijd en overal supersnelle en stabiele WiFi? Cobra Systems zorgt dat het werkt en blijft werken. Wij houden jouw systemen proactief in de gaten waardoor wij mogelijke problemen preventief op kunnen lossen. We controleren en monitoren continu op afstand de werking en beschikbaarheid van jouw draadloze netwerk.

  Cobra Systems heeft ruime ervaring met het beheren van draadloze netwerken van allerlei omvang in zowel de recreatieve (campings/vakantieparken) als zakelijke (productie en real estate) branche. Nieuwsgierig naar onze beheerdiensten? Lees hier verder!

   

  Over Cobra

  Cobra Systems bedenkt samen met jou creatieve en innovatieve digitale oplossingen voor locaties met veel bezoekers. Supersnelle WiFi, Onsite portals, interactieve Digital Signage en dashboards waarmee jouw bezoekers gegarandeerd een top-ervaring hebben op alle fysieke locaties. Dat is waar onze specialisten dagelijks aan werken!

  Benieuwd of we jouw bedrijf of organisatie kunnen helpen om snel resultaat te boeken? In een kwartier weet je meer! Bellen of mailen mag natuurlijk ook 🙂