Close

Search.

Cobra Climate Platform.

Krijg inzicht in het binnenklimaat en automatische signalering met het Cobra Climate Platform.

Geruststelling door signalering.

De sensoren, die CO2-concentratie, temperatuur en luchtvochtigheid meten, worden verbonden aan het Cobra Climate Platform. Wanneer waarden afwijken krijg jij, en eventueel ook bezoekers en medewerkers van de betreffende locatie, automatisch een notificatie om direct actie te kunnen nemen t.a.v. bijvoorbeeld ventilatie. Real-time inzicht in en informatie over de kwaliteit van het binnenklimaat geeft vertrouwen aan bezoekers en medewerkers!

Houdt overzicht, krijg transparantie.

Doordat je als (school)gebouwbeheerder verantwoording en inzicht geeft over het huidige binnenklimaat, heb je handvatten om grip te krijgen op iets onzichtbaars. Die inzichten kun je gebruiken om bij te sturen en transparant te zijn. Met een expert-blik kun je aanpassingen doen om tot een Healthy Building te komen. Op basis van de data uit verschillende bronnen, die samen komen in het Cobra Climate Platform, kunnen leren en participeren!

Wat is het Cobra Climate Platform?

Meet de huidige situatie en zoek snelle verbeteringen. Door het meten van luchtvochtigheid, temperatuur en CO2-concentratie krijg je snel inzicht in de quick wins. Door het ontbreken van betrouwbare en betaalbare sensoren op de markt heeft Cobra Systems vanaf 2016 een eigen sensor ontwikkeld. Het doel is om jarenlang stabiel te functioneren met zo min mogelijk software updates. Het Cobra Climate Platform is door gebruik van open standaarden geschikt om gekoppeld te worden met andere hard- en software. Hiermee is sturen op en visualiseren van het (binnen)klimaat van bijvoorbeeld scholen mogelijk, ook kunnen de gegevens gecombineerd worden met andere kerngegevens, zoals bezoekerscijfers en weerdata.

Waarom het Cobra Climate Platform?

  • Niet alleen een dashboard, maar real-time acties.
  • Visualiseren van het klimaat is één, het sturen van de betreffende waarden is een ander verhaal. Door de slimme combinatie van brongegevens kan real-time actie ondernomen worden in de vorm van bijvoorbeeld notificaties.
     

  • Op de hoogte blijven met notificaties en rapportages.
  • Rapportages worden automatisch of op verzoek aangeleverd over de gewenste periode. Notificaties kunnen op verschillende manieren verstuurd worden; bijvoorbeeld via mail of Telegram.
     

  • Verhoogt productiviteit, vermindert ziekte.
  • Door inzicht in het actuele binnenklimaat en hier vervolgens real-time actie op te ondernemen, kan de productiviteit en gezondheid van mensen in een (school)gebouw worden verbeterd!

 

Meer weten of bestellen?

Kijk op onze dienstenpagina, neem contact op of download onze factsheet!