Hoe Spaces met een app een nieuwe doelgroep weet te bereiken.

Spaces Company Members App

Wat was de uitdaging?

Spaces is jouw plek om te werken, jouw eigen design-kantoor. Spaces is ontstaan in Nederland en heeft inmiddels vestigingen in 25 landen over de hele wereld. Het is daarmee een snelgroeiend en energiek kantoor waar grote corporates zoals Uber hun onderdak vinden. Een groeiende groep bedrijven wenst echter op basis van gebruik  te betalen in plaats van via een vast maandelijks bedrag zoals nu gebruikelijk.

“Cobra Systems denkt vanuit de Business in plaats vanuit de techniek, dat werkt heel fijn. Ze hebben het gehele traject begeleid en een app gerealiseerd waarmee we een nieuwe groep klanten kunnen bedienen.”

Lieke Otten, Programma Manager bij Spaces

Wat hebben wij gedaan?

Spaces vroeg Cobra Systems om hulp bij het bepalen op welke manier ze het beste het gebruik konden bijhouden. Cobra Systems is begonnen met een inventarisatie van de opties op basis van persona’s en de gewenste user journey. Naast de gebruikerservaring is er gekeken naar de mogelijkheden die Web, WiFi of Apps technisch bieden om de zakelijke doelstelling van Spaces te behalen. Op advies van Cobra Systems heeft Spaces gekozen om een app te ontwikkelen voor dit systeem.

Om dit idee te testen, op techniek en gebruiksgemak, is er een Proof of Concept App gerealiseerd op basis van Bluetooth en iBeacons bij Spaces Zuidas. Een groep testers heeft de PoC app getest waarmee je bij binnenkomst een herinneringsbericht kreeg om in te checken en op basis van de gegevens van de iBeacons jouw aanwezigheid werd gemeten. Op basis van het aantal uren dat de testers bij Spaces aanwezig waren, kregen de testers een ‘factuur’. Uit deze test bleek onder anderen dat de kans op fraude te hoog was en dat veel mensen toch hun bluetooth uitzetten. Op basis van deze gebruikerservaringen is de app doorontwikkelt, namelijk op basis van GPS en het kopen van 1 dag.

Wat is het resultaat

Het resultaat van deze vernieuwende Digital Solution en het app-ontwikkeltraject is een mooi vormgegeven app waarmee Company Members hun werkdag kunnen kopen. Zodra een Company Member zijn werkdag heeft gekocht, krijgt hij of zij gemakkelijk toegang tot de WiFi. Aan het einde van de maand ontvangt het bedrijf de factuur voor de gewenste dagen.

  • Design, technische ontwerp en realisatie Spaces Company Members App.
  • Prototype, Proof of Concept en gebruikerstests van het systeem hebben geleid tot een wezenlijk betere werking van de app.
  • Strategische begeleiding van het ontwikkeltraject, van het eerste idee van Spaces tot een volwaardige App.

Schermen – Spaces Company Members App