Close

Search.

Social distancing en de customer journey

Hoe optimaliseer je de klantreis van jouw bezoekers nu we in een tijdperk van social distancing leven? En hoe haal je hier als organisatie ondanks de beperkingen blijvend waarde uit? In deze blog zetten we de mogelijkheden op digitaal gebied voor je uiteen.

Laat je digitale kanalen voor je werken, juist nu we niet meer massaal samen komen op één fysieke plek. Er zijn verschillende technieken beschikbaar die social distancing stimuleren, maar tegelijkertijd een dubbele boost geven aan je marketing en sales.

De hieronder genoemde oplossingen zijn gebaseerd op bestaande technieken en derhalve reeds in de praktijk bewezen. Ze zijn dan ook direct te bestellen.

 

Digital Signage en desinfectie

Tegenwoordig is er een unieke combinatie van een Digital Signage scherm met automatische desinfectie van de handen op de markt. Dit is een krachtig middel om aan de ene kant de communicatie met bezoekers te verbeteren, zoals de geldende regels en drukte op locatie, en aan de andere kant de hygiëneregels op locatie beter na te kunnen leven.

Oorspronkelijk is Digital Signage een uitstekende marketing tool. Hoe kun je deze dan inzetten om mensen bewuster en gezonder te maken? Bij Cobra Systems combineren we technieken waardoor aanvullend het volgende mogelijk is:

  • Real-time inzicht in binnenklimaat en aantal bezoekers per m2;
  • QR code voor snel bestellen;
  • Contact tracing en verantwoording voor de autoriteiten en instanties.

 

Het scherm kan het handmatig plaatsen van allerlei informatiebulletins en meldingen vervangen. De geïntegreerde desinfectie-functie op dit scherm maakt de kans dat bezoekers naar het scherm worden toegetrokken en de inhoud tot zich nemen, zelfs nog groter dan bij een standaard scherm! Het scherm kan ook naadloos gecombineerd worden met onze andere Digital Signage oplossingen en werkt met hetzelfde gebruiksvriendelijke cloud-based content management systeem. Zie voor meer informatie over Digital Signage onze eerdere blog.

 

Online aanbieden producten/diensten

Duizenden bedrijven zijn nog onvoldoende online aanwezig, terwijl dit in een enorme omzet kan vertegenwoordigen. Het is binnen enkele weken geregeld en je maakt je bedrijf daarmee in één klap toekomstvast.

Door de focus te leggen op het zoveel mogelijk online verkopen van je producten/diensten, draag je als organisatie bij aan social distancing. Maak het je klanten gemakkelijk door een gelijkwaardige service aan te bieden als voorheen, maar dan online. Zelfs zonder een uitgebreide webshop op te tuigen kun je met een bestelmodule op maat op je website klanten snel en makkelijk online bij je laten bestellen. En betalen, met een handige betaalmodule.

Via je website met bestel- en betaalmodule kun je op eenvoudige wijze aanbiedingen en nieuwe producten onder de aandacht brengen. Door het de klant makkelijk te maken om in één flow te bestellen en betalen, haal je als organisatie beter je marketingdoelstellingen!

Cobra Systems heeft de afgelopen maanden meerdere webshops opgeleverd, waarbij in bepaalde gevallen de omzetstijging zodanig was dat de Corona crisis hierdoor werd bedwongen. Binnen één dag offerte!

 

Contact tracing

Cobra Systems heeft een eenvoudig te gebruiken oplossing voor de -in bepaalde gevallen verplichte- contact tracing. Vraag erom!

 

Meten, voorspellen én beïnvloeden

Nu je gestimuleerd door social distancing relevante data verzamelt van je (online en offline) bezoekers, is het zaak deze data te goed te structureren om er blijvend waarde uit te halen. Slimme digitale koppelingen om de data uit verschillende digitale bronnen samen te laten komen en meetbaar te maken is daarbij een must.

Nog een stapje verder ga je als organisatie als je de customer journey daarbij ook kunt voorspellen én beïnvloeden op basis van de beschikbare data. Het liefst real-time weergegeven met behulp van een dashboard, notificaties, alerts en automatische rapportages. Uiteraard AVG-proof!

 

Conclusie

Social distancing en minder fysieke bezoekers hoeft geen belemmering te zijn voor het behalen van je omzet en marketingdoelstellingen. Integendeel, als je de juiste digitale kanalen inzet kun je je business juist versterken door nog meer waarde uit je bezoekers te halen. Ook wanneer er een verschuiving van offline naar online bezoek van je organisatie is.

 

Over Cobra

Cobra Systems bedenkt samen met jou creatieve en innovatieve oplossingen voor digitale toepassingen. Effectieve websites, handige apps en supersnelle WiFi waarmee bedrijven succesvol zijn en waar klanten blij van worden.

Ook benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?