Close

Search.

Partnership Cobra Systems en Juniper

Bij Cobra Systems bieden we een totaaloplossing voor locatiegebonden customer engagement. Toch proberen we nog een stap verder te gaan in samenwerking met onze partner Juniper.

Wellicht weet je dat Juniper één van de allergrootste leveranciers is van netwerkapparatuur in de kern van het Internet waar wij allen gebruik van maken. Sinds enige tijd is Juniper is met de Mist AI productlijn marktleider in Wireless analytics en indoor positioning.
Voor de klanten van Cobra Systems biedt dit veel meer waarde omdat wij onze software nu nog beter kunnen aanpassen op de Customer Journey (klantreis).

We delen een visie op kwaliteit. Juniper staat niet voor niets bovenaan in de Gartner Magic Quadrant.

Dat klinkt goed allemaal, maar hoe zit dat dan in detail? Onderstaand de functionele en technische bijzonderheden die onze gezamenlijke oplossing zo sterk maken. Het is wellicht goed om te weten dat de apparatuur die zorgt voor het WiFi signaal ook wel ‘accesspoint’ (afgekort: AP) genoemd wordt.

 

De nieuwe standaard

Beter en sneller dan 5G, ondersteunen de nieuwste modellen accesspoints van Mist AI de nieuwe standaard WiFi 6 (officieel 802.11ax). Ook steeds meer devices zoals laptops, tablets en smartphones kunnen deze nieuwe standaard gebruiken.
De grote voordelen van WiFi 6 zijn een hogere verbindingssnelheid en meer capaciteit voor meer geconnecteerde devices aan een accesspoint. In een omgeving met veel WiFi gebruikers kan je dus met 1 accesspoint meer gebruikers bedienen met een snellere verbinding. Ideaal in omgevingen waar veel van de draadloze internetverbinding gevraagd wordt, zoals het streamen van films of het online samenwerken via Teams of Zoom.

 

Unieke API

Een API (Application Programming Interface) is een technische koppeling tussen verschillende systemen. In dit geval tussen de Mist AI apparatuur en de Cobra Systems software, zoals het Onsite Portal en het Visitors Interaction Platform. Deze bieden zeer geavanceerde mogelijkheden op het gebied van monitoring en analytics ondersteund door de Mist AI API van Juniper waarmee -en dat is uniek- alle mogelijkheden van de hardware kunnen worden aangestuurd.

Een voorbeeld hiervan is de real-time plaatsbepaling die het Juniper platform biedt. Door onze software kunnen we deze technische mogelijkheid overnemen, combineren met andere mogelijkheden en beschikbaar stellen voor business managers.

 

Virtual Beacons

In de meeste Mist AI WiFi accesspoints zit uitgebreide BLE (Bluetooth) functionaliteit ingebakken. Een accesspoint bevat meerdere Bluetooth antennes in een nauwkeurig vastgestelde opstelling. Deze zogenaamde BLE arrays maken het mogelijk om zelfs met één AP redelijk nauwkeurige locatiebepaling van Bluetooth devices uit te voeren. Door het inzetten van meerdere AP’s wordt de locatiebepaling nog veel nauwkeuriger.

Het Mist AI systeem is in staat om Virtual Beacons te creëren. Bluetooth beacons zijn in principe kleine apparaatjes die een Bluetooth signaal uitzenden. Als dat signaal wordt ontvangen op een Bluetooth device zoals een smartphone kan een actie worden gestart.
Een voorbeeld van zo’n actie is dat je op je smartphone een bericht of aanbieding krijgt toegestuurd zodra je bij een bepaalde winkel in de buurt bent. Een ander voorbeeld is dat je in een museum informatie te zien krijgt over het kunstwerk waar je naar staat te kijken.
Het onderhouden van beacons is veel werk. De apparaatjes zitten op allerlei verschillende locaties en zijn vaak verstopt (bijvoorbeeld achter een schilderij). Aangezien een beacon stroom verbruikt zit er een batterij in die regelmatig verwisseld moet worden.

Om deze redenen zijn organisaties soms terughoudend om beacons in te zetten, terwijl dit juist enorme mogelijkheden biedt. Dat is nu dus opgelost.

Door het inzetten van Virtual Beacons met het Mist AI systeem plaats je op de plattegrond van de venue een beacon. Het Bluetooth systeem signaleert welk Bluetooth device in de buurt van dit virtuele baken komt en zal de gewenste actie initiëren. Er hoeft dus geen onderhoud meer gedaan te worden aan fysieke beacons.

 

AI als speerpunt

Juniper zet enorm in op Artificial Intelligence. Dat is vooral te merken in de beheermogelijkheden met de Marvis assistent. Hiermee kunnen we incidenten sneller oplossen en grote verstoringen voor zijn. Cobra Systems heeft altijd pro-actief beheer gehad en kan op deze manier verstoringen nog verder voor zijn.

 

De mogelijkheden van IOT

De Mist AI infrastructuur leent zich uitstekend voor gebruik in omgevingen met IOT (Internet of Things). Naast het verbinden van Cobra Climate sensoren via WiFi bieden verschillende modellen accesspoints mogelijkheden voor het fysiek connecteren van sensoren direct aan het AP!
Alsof dat nog niet genoeg is hebben bepaalde modellen zoals de AP43 zelfs ingebouwde sensoren. Zo kun je snel en kosteneffectief aan de slag.

 

Op de centimeter nauwkeurig

Door de nieuwe technieken die het Mist AI systeem ons biedt, worden we in staat gesteld om nog meer wensen te vervullen qua functionaliteit. Zo is het i.c.m. Juniper nu mogelijk om binnen het Cobra Visitors Interaction Platform (VIP) op enkele centimeters nauwkeurig real-time positie van mensen of middelen (assets zoals medische apparatuur en winkelwagens maar ook mobiele apparatuur).

De Cobra engine is met de laatste update van Mist AI verbeterd en kan nu desgewenst geanonimiseerd trends en ontwikkelingen in bezoekers bewegingen weergeven. Hiermee kan bijvoorbeeld de performance van een winkel of locatie worden geanalyseerd.

Onze locatie gebaseerde services vormen in combinatie met de nauwkeurige apparatuur van Juniper een ijzersterk geheel om inzicht te krijgen in de kenmerken en het gedrag van jouw bezoekers op locatie. Business waarde gegarandeerd!

 

Over Cobra

Cobra Systems bedenkt samen met jou creatieve en innovatieve digitale oplossingen voor locaties met veel bezoekers. Supersnelle WiFi, Onsite portals en interactieve Digital Signage waarmee jouw bezoekers gegarandeerd een top-ervaring hebben op alle fysieke locaties. Dat is waar onze specialisten dagelijks aan werken!

Benieuwd of we jouw bedrijf of organisatie kunnen helpen om snel resultaat te boeken? In een kwartier weet je meer! Bellen of mailen mag natuurlijk ook 🙂