Close

Search.

Goed Internet op jouw vakantie locatie

Een (gratis) internetverbinding staat bovenaan het wensenlijstje van de hedendaagse vakantieganger. Terecht, want internet geeft je het vrije gevoel dat je je vakantie ten volle kan beleven. De ervaringen die men op vakantie met gratis internet heeft, zijn echter niet altijd even positief.

Maar hoe kan het dan beter; internetten via een draadloos netwerk op jouw vakantie of recreatie locatie? De vakantiebranche is aan zet waar het gaat om het bieden van betrouwbare draadloze internetverbindingen aan haar gasten. Helemaal nu de zomervakantie is aangebroken. Daarom geven wij een aantal quick wins om zonder al te veel inspanning een goed WiFi-netwerk beschikbaar te kunnen stellen aan je gasten en daar zelfs marketingwaarde uit te halen.

 

Bepaal de gewenste en vereiste dekking en signaalkwaliteit

Voorafgaand aan de aanleg of uitbreiding van een Wifi netwerk op een camping of vakantiepark is het van het grootste belang om vast te stellen waar netwerkdekking vereist of gewenst is. Uiteraard helpen we je daarmee door dit letterlijk op de kaart te zetten.

We houden hierbij ook rekening met voorzieningen op je locatie zoals winkels, horecagelegenheden, online apparaten zoals camera’s en digital signage. Deze informatie is input voor een plan om zo goed mogelijke Wifi coverage (dekking) te realiseren op de locatie voor alle vereiste verbindingen van alle apparaten. Natuurlijk is een blik in de toekomstplannen hierbij van grote waarde.

Naast de dekking van het netwerk moet ook worden nagedacht over de netwerksnelheid en signaalsterkte die je aan je gasten wil bieden. Meer dan 85% van het netwerkverkeer op campings en vakantieparken bestaat uit streaming media zoals Netflix, YouTube, Spotify etc. Om deze toepassingen goed te kunnen gebruiken is een bepaalde bandbreedte nodig op het client device (vaak een smartphone of tablet). Verder moet je rekening houden met meerdere gasten per accommodatie die allemaal hun eigen device meenemen.

Afhankelijk van de locatie kunnen accesspoints binnen in accommodaties worden gemonteerd (vakantiepark) of buiten (camping).
Middels een inmeting op locatie kan een goede inschatting gemaakt worden voor het aantal benodigde accesspoints om de gewenste netwerkdekking en -snelheid te realiseren voor je gasten. Tevens wordt dan vastgesteld op welke locaties die accesspoints gemonteerd moeten worden.

 

Poort naar je netwerk

Op een Wifi gastennetwerk heb je eigenlijk altijd een toegangspoort (portal) naar je WiFi-netwerk nodig. Dit portal is in feite een mini-webite in jouw eigen huisstijl, met daarop in ieder geval de voorwaarden voor het gebruik jouw netwerk. De gast moet akkoord gaan met de voorwaarden om de internetverbinding te kunnen gebruiken. Dit maakt deel uit van de Europese privacywetgeving.

 

Portal als marketingtool

Het koppelen van een portal aan je netwerk heeft, naast het minder toegankelijk maken van je netwerk voor onbevoegden, nog een bijkomend voordeel van commerciële aard. Je kunt een portal namelijk inzetten als marketingtool doordat je gegevens van de gebruikers van je netwerk kunt verzamelen en hierdoor nauwe interactie met je doelgroep kunt creëren. Een aantal voordelen op een rijtje:

  • Vereist om bezoekers de huisregels te laten accepteren
  • Uitvoering in huisstijl voor de herkenbaarheid
  • Verzameling e-mailadressen
  • Links naar social media mogelijk
  • Doorlinken naar continuation pages (vervolgpagina’s) zoals social media pagina of eigen website voor gerichte aanbiedingen
  • Een portal geeft het goede gevoel dat de gast op het juiste netwerk zit en niet bij een hacker terecht komt
  • Bezoekersaantallen en -analyse inclusief demografie

Dit alles uiteraard in overeenstemming met wet- en regelgeving en AVG.

Cobra Systems heeft de afgelopen jaren verschillende partijen in de recreatiesector geholpen aan een uitstekende internetverbinding voor hun gasten met het gebruik van portals. Voor het implementeren van (WiFi) portals hebben we een software ontwikkeld waardoor we een portal snel kunnen realiseren.

 

Conclusie

De draadloze netwerken van campings, vakantieparken en hotels werken niet altijd even goed, of geven de gasten in ieder geval dat gevoel. Dat wordt versterkt door berichten in de media. Een goed WiFi-netwerk heeft niet alleen een goede technische basis, maar ook een Onsite Portal. Dan is het prima mogelijk om tegen redelijke kosten blije gebruikers te krijgen.

In veel gevallen kan het bestaande netwerk eenvoudig worden geupdate naar een topnetwerk. Wil jij weten of dat bij jouw netwerk ook kan, laat dan even je mailadres achter of bel ons. Meestal kunnen we zelfs telefonisch al een eerste richting geven mbt welke mogelijkheden er zijn om jouw huidige WiFi-netwerk te verbeteren.

 

Over Cobra

Cobra Systems bedenkt samen met jou creatieve en innovatieve digitale oplossingen voor locaties met veel bezoekers. Supersnelle WiFi, Onsite portals en interactieve Digital Signage waarmee jouw bezoekers gegarandeerd een top-ervaring hebben op alle fysieke locaties. Dat is waar onze specialisten dagelijks aan werken!

Benieuwd of we jouw bedrijf of organisatie kunnen helpen om snel resultaat te boeken? In een kwartier weet je meer! Bellen of mailen mag natuurlijk ook 🙂