Close

Search.

Corona en AVG Proof Contact Tracing

Door de recent aangescherpte maatregelen is het verplicht gesteld om je contactgegevens achter te laten bij bezoek aan een horecagelegenheid.

Om te voorkomen dat je op een omslachtige (en niet Corona Proof) manier contactgegevens van je klanten verzamelt, zijn er gelukkig eenvoudige digitale alternatieven. Het invullen van gegevens met pen en papier is per definitie niet Corona Proof; men raakt pen en papier aan, net als de voorganger en degene die er na komt. Of je nu klant of personeel bent.

Daarbij raken papieren lijsten makkelijk kwijt, en dat is zeker niet wenselijk wanneer er persoonsgegevens op staan. Daarbij is het omslachtig als de gegevens op de lijst vervolgens weer digitaal gearchiveerd moeten worden. Mocht er aanleiding zijn om contactonderzoek te verrichten, zal de informatie ook snel terug te vinden moeten zijn.

Hoe kun je dan wel makkelijk en snel, en zonder fysiek contact, contactgegevens registreren in de horeca? Wij leggen het je uit!

 

Contact Tracing via QR-code

De klant scant bij binnenkomst een QR-code met de mobiel waarna een kort invulveld wordt geopend waarop men de gevraagde contactgegevens achterlaat. De gegevens van alle klanten komen vervolgens samen in een goed beveiligde database. Na een bepaalde, wettelijke periode worden deze gegevens automatisch vernietigd. Zowel voor je klant als voor jezelf is deze methode uiterst gebruiksvriendelijk en veilig!

 

Voldoen aan wet- en regelgeving

Het registreren van bezoekers is in sectoren zoals de horeca nu al verplicht. Zie voor meer informatie: https://www.khn.nl/yes-we-are-open

Wij hebben onze Contact Tracing oplossing zodanig gemaakt dat:

  • Klanten nu veel sneller akkoord kunnen gaan met de wettelijke voorwaarden.
  • Eenvoudig, snel en Corona Proof de verplichte gegevens kunnen toevoegen.
  • De klantgegevens veiliger worden bewaard dan op papier.
  • Op zeer eenvoudige wijze een rapportage kan worden gemaakt.
  • De branding en marketing worden versterkt.

 

Security en privacy

Door diverse organisaties wordt terecht gewezen op de privacy aspecten van het registreren van contactgegevens. Immers, een papieren lijst kan overal blijven slingeren. En ook als mensen via elektronische weg hun gegevens achterlaten willen ze weten wat ermee gebeurt. We stellen voor om daar als volgt mee om te gaan:

  • De opgeslagen gegevens zijn niet bedoeld om marketing mee te bedrijven.
  • Na de wettelijke periode worden de gegevens automatisch vernietigd.
  • De gegevens zullen alleen beschikbaar worden gesteld aan een namens de locatie handelende instantie, zoals de GGD.
  • De beveiliging van de gegevens is conform een gangbaar beveiligingsbeleid (ter inzage).

Uiteraard kan Contact Tracing worden gekoppeld aan Digital Signage, de elektronische menukaart, de WiFi en andere digitale aspecten.

 

Meteen aan de slag!

Je kunt vandaag nog aan de slag met privacy vriendelijk en veilig registreren van contacten. Vraag de QR-code nu in 1 minuut kosteloos aan.

 

Over Cobra

Cobra Systems bedenkt samen met jou creatieve en innovatieve oplossingen voor digitale toepassingen. Effectieve websites, handige apps en supersnelle WiFi waarmee bedrijven succesvol zijn en waar klanten blij van worden.

Ook benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Laat van je horen!