Close

Search.

Digital Signage en de customer journey.

Digital Signage, ook wel narrowcasting genoemd, staat voor doelgroep-communicatie d.m.v. beeldschermen. Het is een modern en effectief communicatiemiddel waarmee je op locatie informatie kan verspreiden aan je doelgroep op een opvallende en aantrekkelijke manier.

Wat we weten uit ervaring, is wat voor veel digitale middelen geldt: als het je customer journey niet ondersteunt, komt Digital Signage beter nog niet ter sprake. En als eenmaal bepaald is dat het een belangrijk kanaal is, maak er dan iets goeds van!

Moderne Digital Signage is steeds vaker interactief en verandert daarmee de manier waarop mensen denken, voelen, handelen en beslissen. Het kan zo een belangrijke bijdrage leveren aan het bereiken van je (marketing) doelstellingen op locatie.

Daarom heeft een goede Digital Signage specialist oog voor de strategie: waarom is Digital Signage nodig en wat wil je bereiken, voor welke doelgroep? En waar zit de interactie met de klant.

Hoe pak je dat aan?

Soms is er al geëxperimenteerd met Digital Signage en dat is prima. De leerpunten kun je meenemen en je kunt de investeringen vaak behouden. Wat we in de praktijk zien is dat waarde halen uit Digital Signage lastiger is dan het lijkt. De schermen goed ophangen is nog tot daar aan toe, maar ze moeten ook blijvend en betrouwbaar worden voorzien van goede en relevante content. Daarom moet er een lage drempel zijn om aan de slag te gaan.

Het is daarbij juist goed om klein te beginnen en van daaruit te leren waar de meeste waarde zit. Een plattegrond en een menukaart voorlopig voldoende? Prima. Een QR code om op de WiFi te komen erbij voegen moet dan wel eenvoudig te doen zijn.

Kenmerken

Een goede Interactive Digital Signage (IDS) oplossing kenmerkt zich door:

  • De merkbeleving van je organisatie kan geheel worden meegenomen in design en interactie. Het bureau moet in staat zijn om je branding over te brengen naar de beeldschermen.
  • Een CMS (Content Management Systeem) waarmee je zelf verschillende soorten content kunt toevoegen en eventueel koppelen met bronsystemen.
  • Zo min mogelijk handwerk door het van tevoren inplannen in een schema en automatische koppelingen met bijvoorbeeld een website of een app.
  • Alle componenten zoals het beeldscherm, de players en de software zijn van gerenommeerde merken die continuïteit bieden.
  • De oplossing dient turn-key te worden opgeleverd incl. een aansluiting op de benodigde netwerkverbinding.
  • Het geheel is zodanig flexibel dat bezoekers veel vormen van interactie kunnen opzoeken, zoals bijvoorbeeld het downloaden van een kaart, linken naar een animatieprogramma, iets bestellen via de menukaart, op de wifi komen of en app installeren.

Als voorbeeld van Interactieve Digital Signage is ons Social Distance Display waarbij je real-time kunt zien hoe druk het in een bepaalde ruimte is, gecombineerd met de kwaliteit van het binnenklimaat en het downloaden van een app via de WiFi.

Conclusie

Als bepaald is dat Digital Signage het juiste middel is, dan is dat goed nieuws want Digital Signage is bovenal ontzettend leuk voor jou en je bezoekers. Het wordt voor hen al snel een betrouwbare manier om te ontdekken wat er in je lokale omgeving gebeurt en is één van de meest tastbare manieren om de klantreis (customer journey) verder vorm te geven en inzichtelijk te maken. Digital Signage sluit goed aan op andere digitale kanalen, waardoor het je location marketing een boost geeft!

Het komt erg goed uit dat bedrijven zoals Cobra Systems ook WiFi en dashboards ‘doen’. Zo kunnen we in combinatie met bestaande middelen een state-of-the-art Interactive Digital Signage systeem opleveren. Daarmee kan Digital Signage kan leiden tot een flinke stijging van je naamsbekendheid, klanttevredenheid en omzet.

Deze digitale oplossing hebben wij al voor meerdere klanten met veel bezoekers geïmplementeerd om de location marketing te versterken en we helpen je graag door mee te denken over jouw locatie.

Vind je dit een leuke blog? Kunnen we nog iets verbeteren? Laat het ons weten!

 

Over Cobra

Cobra Systems bedenkt samen met jou creatieve en innovatieve oplossingen voor digitale toepassingen. Effectieve websites, handige apps en supersnelle WiFi waarmee bedrijven succesvol zijn. en waar klanten blij van worden.

Ook benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen, of heb je interesse in Digital Signage op jouw locatie?