De opkomst van streamingdiensten en de invloed op jouw zakelijke WiFi-netwerk

WiFi is niet meer uit onze samenleving weg te denken en ook als organisatie kom je er niet meer onderuit om in je pand een WiFi-netwerk in te richten. De grote populariteit van streamingdiensten zoals Netflix, YouTube en Spotify stelt wel behoorlijke eisen aan je zakelijke WiFi-netwerk. Wij helpen je op weg om je WiFi zo optimaal mogelijk in te richten.
Bezoekers van je bedrijfspand willen gebruikmaken van WiFi. Niet alleen om een mail te sturen of even wat te Googlen, maar zeker ook om gebruik te kunnen maken van streamingsdiensten terwijl ze op hun afspraak wachten. Vooral muziekdiensten zoals Spotify, Soundcloud en Apple Music zijn razend populair. Hoe kun je je WiFi-netwerk daarop inrichten?

Streaming en on demand diensten

De afgelopen jaren zijn de inkomsten uit streaming en on demand diensten explosief gestegen. Zo telt Spotify maar liefst 159 miljoen (anno 2018) gebruikers en het bedrijf blijft groeien. Tegenwoordig willen we altijd en overal naar onze favoriete muziek kunnen luisteren, ook tijdens werkuren. Voor iedereen die je bedrijf bezoekt, is het slim om je WiFi op orde hebben.

Zorg je daarnaast voor achtergrondmuziek in bepaalde delen van je pand, dan wordt deze ook gestreamd. En wat dacht je van bezoekers die hun kinderen meenemen, die ze zoet willen houden met filmpjes kijken op YouTube of Netflix? Een goed WiFi-netwerk draagt op een positieve manier bij aan de beleving die bezoekers hebben.

Gevolgen voor je WiFi-netwerk

Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat streamingdiensten alleen prettig werken als je internetverbinding snel én stabiel is. Niets zo vervelend als muziek die telkens onderbroken wordt of filmpjes die continue moeten bufferen – met alle gevolgen (zoals onrustige kinderen of geirriteerde werknemers) van dien.

Aangezien audio en zeker video veel meer ruimte in beslag nemen dan alleen mailen of surfen op het internet, is een traditioneel WiFi-netwerk niet meer voldoende.

Traffic shaping

Om je zakelijke WiFi-netwerk optimaal in te richten, maak je gebruik van Traffic Shaping. Dit is een innovatieve techniek om je bandbreedte te reguleren. Zo kun je de hoeveelheid data die over je netwerk verstuurd en ontvangen wordt onder controle houden, zodat elke gebruiker een optimale beleving heeft.

Zelfs met veel bandbreedte vragende streamingdiensten, kan je WiFi-netwerk met het toepassen van deze techniek niet overbelast raken. Dit zorgt voor een optimaal en efficiënt gebruik van de bandbreedte in je netwerk en applicaties en streamingdiensten draaien beter. Ook heb je met traffic shaping minder apparatuur nodig, kun je je klanten beter bedienen én het kan tot 100% extra snelheid opleveren. Optimale WiFi? Tevreden bezoekers!

Ben jij ook benieuwd hoe je met traffic shaping jouw zakelijke WiFi-netwerk kunt optimaliseren?

Cobra Systems is gespecialiseerd in het helpen van bedrijven met veel bezoekers om een waardevolle digitale klantreis in te richten. Optimale websites, handige apps, supersnelle WiFi én blije klanten! Ook benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Maak kennis met onze andere diensten: