Greening the cloud

Wij werken samen met kennisinstellingen voor groene cloud dienstverlening

Bedrijfsleven en kennisinstellingen werken samen

Cobra Systems is er trots op deelnemer te zijn van het ‘Greening the Cloud’ initiatief van de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam, enkele Hogescholen en Nederland ICT.

Duurzamer werken door groene ICT oplossingen

Onze bijdrage richt zich vooral op de gedachte dat groene ICT betekent dat heel goed nagedacht wordt over de noodzaak van elk middel dat ingezet wordt. Hierbij hebben wij een extreem standpunt: je kunt servers en datacenters heel efficient maken, maar met de traditionele oplossingen heb je die datacenters en servers nog steeds in grote getalen nodig. Dus: als je eerst naar de architectuur kijkt en naar nieuwe producten en diensten die op de markt zijn dan blijken veel servers helemaal niet nodig. Wij leveren diensten die hier ook daadwerkelijk in ondersteunen. Onze desktop virtualisatie dienst kan de CO2 uitstoot tot 80% verminderen. Met het Greening the Cloud project wordt dit wetenschappelijk onderbouwd.

Innovatieve diensen 

Als we groener willen werken en leven is het noodzakelijk oude denkwijzen te doorbreken. Te zoeken naar nieuwe oplossingen voor bestaande vraagstukken. Het kan vaak anders, beter en slimmer. Voorbeelden van dergelijke diensten die Cobra Systems omarmt zijn:

  • Client-side virtualisatie
  • Container-based data management
  • Cloud managed networking
  • Green architecture

Lees het persbericht van de kick off van het project voor meer informatie.

Meer weten over wat Cobra Systems op het gebied van duurzaamheid binnen de ICT voor je kan betekenen? Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden om je huidige ICT oplossingen groener te maken.

Contact