Het effect van goede WiFi op je klanten en gasten

Wat? Geen WiFi?! Het lijkt wel dat er tegenwoordig niets zo vervelend is als WiFi wat niet werkt. We willen altijd en overal connected zijn en je WiFi optimaal inregelen is als bedrijf daarom een absolute must.

Een optimaal WiFi-netwerk is snel, veilig en stabiel, zonder onderbrekingen. Wij geven een aantal tips voor een optimale WiFi én blije klanten.

Slecht werkende WiFi?

Het is wellicht een behoorlijk eerste wereld probleem, maar als je WiFi niet goed werkt, kan dat heftige gevolgen hebben. Langzame, onbetrouwbare en onstabiele WiFi zorgt voor irritatie. Klanten en bezoekers willen altijd en overal goed bereik hebben. Als het bedrijf aan de overkant wél goed werkende WiFi heeft, kun je daardoor zelfs klanten kwijtraken. En dat wil je niet.

Voordelen van goed werkende WiFi

Het lijkt een inkoppertje, maar met goed werkende WiFi:

 • blijven klanten langer;
 • maak je klanten blij, omdat hun dagelijkse gewoonten (bijvoorbeeld WhatsApp, surfen en e-mail) niet onderbroken worden;
 • komen klanten vaker terug;
 • kunnen klanten hun leven blijven delen op het internet (via bijvoorbeeld social media zoals Facebook, Instagram en Snapchat);
 • kunnen ze dingen doen die ze liever niet op het 3G/4G netwerk van hun eigen provider doen (bijvoorbeeld streamen, zoals Spotify, Apple Music, Netflix).

Nooit meer zonder WiFi

Hoe kun je er nou voor zorgen dat je nooit zonder een optimaal werkende WiFi-verbinding komt te zitten?

 • Leg goede, betrouwbare WiFi aan. Zorg voor een high-quality provider en dat de juiste protocollen zijn ingesteld.
 • Zorg dat de apparatuur up-to-date blijft (hardware en software).
 • Mesh – hiermee kan een access point de verbinding overnemen van een ander access point als deze uitvalt.
 • Maak afspraken over bijvoorbeeld veranderingen in de omgeving (bomen plaatsen, graafwerkzaamheden).

En wat nou als?

Stel nou dat je onverhoopt tóch even zonder WiFi komt te zitten? Om je klanten gerust te stellen, kun je aan verwachtingsmanagement doen. Zo weet je bijvoorbeeld dat de WiFi in sommige situaties minder goed kan werken, bijvoorbeeld als er veel bomen of gebouwden in de buurt staan, als er werkzaamheden in je pand aan de gang zijn of door slechte weersomstandigheden. Stel je klanten hiervan pro-actief op de hoogte. Wellicht kun je een gratis kopje koffie aan bieden om de pijn te verzachten.

Ook kunnen wij een dashboard inrichten waarin wij pro-actief kunnen zien wat er aan de hand is als je WiFi even minder goed werkt. Op basis hiervan kun wij snel inspelen op de situatie en merken jouw gasten er hopelijk helemaal niets van.

Quick wins voor optimale WiFi

Hoe zorg je ervoor dat je WiFi vandaag nog verbeterd

 • Traffic shaping
 • Firewall instellen
 • Kanalen aanpassen, zodat je geen interferentie veroorzaakt (storing door kruising van WiFi signalen op dezelfde frequentie).

Ben jij ook benieuwd hoe je je WiFi kunt optimaliseren?

Cobra Systems is gespecialiseerd in creatieve en innovatieve oplossingen voor digitale toepassingen. Optimale websites, handige apps, supersnelle WiFi én blije klanten! Ook benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Maak kennis met onze andere diensten:

Samen met jou bedenken wij creatieve en innovatieve oplossingen. Geen standaardwerk, maar op maat gemaakte digitale toepassingen waar jouw klanten blij van worden.

Effectieve websites, handige apps en supersnelle WiFi waarmee bedrijven succesvol zijn.