Niet op internet kunnen inloggen of trage WiFi? Zo pak je het aan!

Slecht werkende WiFi is een 'no go'. Niet alleen levert het een slechte klantbeleving op, bezoekers schromen tegenwoordig niet om een negatieve review achter te laten. Daarnaast is het niet fijn om onnodig veel tijd kwijt te zijn aan het afhandelen van klachten en beantwoorden van vragen over WiFi. Maar dat is nu voorgoed verleden tijd!

Goede WiFi: waar moet je aan denken?

–  Is er overal goede dekking?

–  Wat is de inkomende bandbreedte?

–  Is de support goed ingeregeld (bv. tijdens grote drukte)

–  Is er een juiste verdeling van de bandbreedte over het aantal gebruikers?

–  Voldoe je aan de AVG en is de veiligheid en privacy van (grote groepen) bezoekers gewaarborgd?

Voordelen goede WiFi

–  Goede WiFi draagt bij aan de beleving van bezoekers. Het eenvoudig en snel toegang kunnen krijgen en het internet op een veilige manier kunnen gebruiken, heeft een positief effect op de tevredenheid van gebruikers.

–  WiFi is een extra marketingkanaal voor jouw bezoekers! Zeker op locaties waar geen inzicht is in wie er aanwezig is, kan dit extra touchpoint veel opleveren.

–  Je straalt professionaliteit uit door de toegang tot je WiFi-netwerk eenvoudig, snel en zonder problemen te laten verlopen!

En dan nu de 6 quick wins…

1. Zorg dat je WiFi eenvoudig toegankelijk is voor bezoekers door het WiFi-netwerk en wachtwoord duidelijk zichtbaar te maken bij binnenkomst, of door bezoekers een QR-code te geven waarmee ze supersnel en eenvoudig online kunnen!

2. Check of jouw inkomende WiFi goed genoeg is voor het aantal bezoekers door de snelheid te testen via bv. speedtest.

3. Zorg dat WiFi-accesspoints (AP’s) goed geplaatst zijn. Je kunt dit testen door AP’s op verschillende plekken te plaatsen en met een speedtest te checken of je overal goed bereik hebt.

4. Zorg dat AP’s niet overhit raken. Plaats ze bv. niet in de zon of op een radiator.

5. Zorg dat AP’s goed en veilig aangesloten zijn en dat draden beschermd zijn.

6. Als je WiFi ondanks bovenstaande maatregelen nog niet goed werkt; schakel een expert in!

 Met de WiFi Health Check weet je precies hoe fit jouw WiFi-netwerk is en wat er eventueel nodig is om het te verbeteren.

 

 

 

Ook benieuwd hoe je je WiFi vandaag nog snel en eenvoudig kunt verbeteren?

Cobra Systems is gespecialiseerd in creatieve en innovatieve oplossingen voor digitale toepassingen. Optimale websites, handige apps, supersnelle WiFi én blije klanten! Ook benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Maak kennis met onze digitale diensten